شرح وظایف

 

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان در راستای نیل به اهداف سازمانی خود که مهم‌ترین آن‌ها توسعه بخش كشاورزي استان و ارتقاي جايگاه آن در اقتصاد ملي و توسعه روستايي و عشايري می‌باشد؛ با بهره‌گیری از سرمایه انسانی متخصص در زمينه‌هاي مختلف و با استفاده از امکانات آزمايشگاهي، ایستگاه‌های تحقيقاتي، مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی، کلکسيونهای زنده و غیرزنده گياهی و جانوری و ... و همکاري با ساير مراکز تحقيقاتي و دانشگاهي، در زمينه‌هاي مختلف آموزشی و پژوهشی زیر مشغول به فعالیت است:

- تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر

- تحقیقات اقتصادی و اجتماعی

- تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال

- تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری

- تحقیقات خاک و آب

- تحقیقات علوم دامی

- تحقیقات گیاهپزشکی

- تحقیقات منابع طبیعی

-آموزش علمی-کاربردی(دانشجوئی)

-آموزش کارکنان

-آموزش بهره‌برداران

-آموزش سنجش و مهارت

-آموزش کار و دانش( دانش آموزی)

 

فعالیت این مرکز در بخش تحقیقات، اجرای حدود 200 فقره طرح و پروژه تحقیقاتی در سال می‌باشد که انجام 75% از آنها مستلزم استفاده از آزمایشگاه‌ها و تجهیزات آن‌ها می‌یاشد. لازمه­ی انجام پژوهش صحیح و دقیق، وجود آزمایشگاه‌هائی است که بتوان به نتیجه­ی فعالیت‌ها و آزمون­های انجام­ شده در آن اعتماد کرد. بنابراین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان برای پشتیبانی از امر پژوهش و انجام تحقیقات صحیح‌تر و دقیق‌‌تر و همین طور اجرای آموزش‌های هدفمند، امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی خود را در قالب 11 واحد آزمایشگاهی برحسب تخصص‌های مورد نیاز در ایستگاه‌ها و مراکز آموزشی مستقر نموده و خدمات مورد نیاز را به محققین ارائه می‌نماید.

مرکز لرستان در بخش آموزش حدود 65000 نفر روز آموزش در سال برای بهره‌برداران، کارکنان، زنان روستایی و دانش‌آموزان ارائه نموده است. با هدف بازآموزی و مهارت‌ورزی دانش‌آموزان، کارکنـان و بهره‌بـــرداران مهارت‌جو از آزمایشگاه‌هــا بهره گرفته می‌شود. در این راستا سه واحد آزمایشــگاه آموزشی-ترویجی در معاونت آموزش (خرم‌آباد)، پردیس تحقیقات و آموزش کشاورزی بروجرد و پردیس تحقیقات و آموزش کشاورزی الیگودرز مستقر و خدمات مورد نیاز را  ارائه می‌کنند. 

همچنین در مقوله نظارت و گواهی بذور اصلاح شده در استان نیز سالانه حدود 30 هزار تن انواع بذور، ثبت و گواهی می‌شود که در این راستا حداقل هزار نمونه بذر در آزمایشگاه تجزیه کیفی بذر  این مرکز آنالیز می‌گردد.

لازم به ذکر است از 11 واحد آزمایشگاهی این مرکز 6 واحد دارای شناسه ملی و 5 واحد دیگر به صورت زیرمجموعه واحدهای شناسه‌دار فعالیت می‌کنند. 

- در مورد آزمایشگاه‌های تحقیقاتی: با توجه به اهداف و ماهيت متفاوت پروژه‌هاي تحقيقاتي كه در مراكز تحقيقاتي در حال انجام است، تجميع آزمايشگاهها ممكن است به نحوه خدمات رساني آسيب برساند و بهتر است آزمايشگاه‌ها در قالب تخصصي خود موجود باشند اما يك مديريت واحد آنها را ساماندهي كند.

- در مورد آزمایشگاه‌های آموزشی:  با توجه به کمبود شدید آزمایشگاه آموزش‌محور و پاسخگوی نیازهای فوری بهره‌برداران در مجموعه، بویژه در سطح استان و سازمان جهاد کشاورزی نیز ضرورت توانمندسازی آموزش‌های حوزه بهره‌برداران (بطور عام)، تداوم این واحدها و تکمیل و ارتقاء وسایل و ابزار آن همراه با مهارت افزایی مسئولان آزمایشگاه با استفاده از آزمایشگاه‌های مرجع موسسات مرکز بسیار ضروری است.

- عدم وجود زیر ساخت‌های مناسب مانند یک ساختمان با مساحت کافی و شرایط استاندارد و همچنین قابلیت دسترسی مناسب برای کلیه بخش‌های تحقیقاتی و آموزشی در این مرکز، مانع از  اجرای سیاست تجمیع آزمایشگاه‌ها می‌شود. 

- برخی از آزمایشگاه‌ها مانند آزمایشگاه تجزیه کیفی بذر به طور مستقل و  مستقیما زیر نظر موسسه مادر مربوطه فعالیت می‌کنند و امکان تجمیع و ادغام آنها با دیگر آزمایشگاه‌ها وجود ندارد.

6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0